ПРОСТО КАЗАНО
Любовта не е грях –
първороден или догматичен,
а е капчица смях,
стреснал мнимо благоприличие.
Тя е лъч самота,
щом не грабне душите на двама
и е сляпа стрела,
долетяла от някоя драма.
Любовта не е плач
по отдавна отминало време,
а безмълвен ковач
на съдбовно горещи промени.
Тя е вятър игрив,
разпилял монотонната скука
и е огънят див,
пратил сивия ден на боклука.
Любовта не е зов
към свободно развихрена воля,
а е нежен покров -
там, под който за щастие молят.
Тя е светла дъга
над мечтите за тих благослов
и е наша съдба...
Просто казано – тя е любов!
© Симеон Ангелов Всички права запазени