Като гледам черния простор,
осеян с хиляди звезди,
сещам се за душата си затвор,
където оковани са за теб светлите мечти.
И като си мисля за него сега,
той навява ми тъга -
аз усетих на розата бодлите,
сиреч на любовта тъгите.
© Георги Todos los derechos reservados