25 ago 2016, 17:51

Протест срещу безобразията 

  Poesía » Civil
389 1 2

Защо в страната нещо не върви?
Защо за стари, болни не достигат пари?

Защо хора нямат дом и гладуват?

Защо на избори гласове се купуват?

Защото бедният народ спи,

защото безобразията търпи,

защото няма смелост в нашите сърца,

защото народът е овца.

© Георги Todos los derechos reservados

Извинявам се на народа, че го обиждам на овца, от болка го правя, защото ако сравните това стихотворение с "Гергьовден" на Ботев, ще забележите, че оттогава - 19 век, нещата много не са се променили...

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така е и е много жалко.
  • Посланието след стихотворението е болезнено вярно, за съжаление.
Propuestas
: ??:??