10 feb 2024, 10:09

Прозрение 

  Poesía » Civil
63 1 0

Няма съвършенство в този свят.

Може би във другия ще има?!
Но не чакай приказен палат,
може би и там вилнее зима.

 

Няма  красота без чест и труд
и блаженство без превзета крепост 
Няма топлина, зов и уют,
ако властва злоба и превзетост.

 

Няма неразкрита истина,
прекосила тайни хоризонти.
Няма потопена светлина
и пленени с милост вражи порти.

 

Няма съвършенство в този свят 
и едва ли някога ще има?!
Но дори да скиташ във палат
пак на прага ти ще идва зима...

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??