23 oct 2014, 18:03

Пръст 

  Poesía » Filosófica
539 0 2
Самотна и тъжна нощта е без птици,
ридаещ художник с разпалени скици,
разпнат навеки, без срам, в нищета
от човеци неуки, под ръка с мерзостта...

Закърпил живота си от спомен и хлад
мечтите му отлитат отвъд болния град,
а тази последната, умираща в клетката...
Поредна шега, запиши я на сметката!

"Чистата съвест - най-мека възглавница!"
През сълзи нашепва, че днес подарява.
"За какво ни е нами да живеем изгнаници!"
Всеки поглед-кинжал го ранява.

"Палач съм си сам, че пожелах си душа."
Художникът сляп рисува сива дъга.
На погребението на своята съвест аз ще съм няма,
а над пръстта ще остане куха измама.
 

© Габриела Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сякаш дълбоките философски теми са стихията на твоята поезия, толкова различна от доста често срещаната, но силно пленяваща!
    Адмирации!
  • Чудесно развита в поетична форма теза по мисълта на Публилий Сир за съвестта. Учудваш ме и приятно ме изненадваш, Габриела - загребваш надълбоко!
Propuestas
: ??:??