15 oct 2022, 18:27

Псевдомюсюлмани 

  Poesía » Civil
326 0 0

Псевдомюсюлмани

 

 

Колко много вярващи са станали през тоя век,

колко истински и чисти мюсюлмани.

Бих ги поздравила, но съм човек

и сърцето ми не може да търпи измами.

 

Все за истина и вяра се говори,

все за бъдещия обещаван райски кът,

невъзможно е с вярващите да се спори,

защото само светъл е техният път.

 

Иначе стиснати, алчни, жестоки,

всичко гледат за лична изгода.

Разпръснати по всички посоки,

пазете се от тая лицемерна порода!

 

И не слушайте духовни водачи,

вкарайте малко мисъл и съмнение.

Живеем в свят на огромни използвачи

и в него делата нямат значение.

 

А грешниците кучета ги яли,

те само знаят да работят и помагат,

нямат възвишени идеали –

човечеството е в упадък!

© Айлин Мустафа Еврен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??