Псевдопоема
На Георги Костадинов (Смешко)
Сядам и „сесийно” почвам да мисля,
но нищо конкретно във мойта глава.
Чуждите лекции ветрилно разлиствам.
Колко много материал се събра!
„Изпитът – лесен!” – чувам да казват.
„Задачите знаеш ли – няма проблеми!”
А дните нечакано бързо минават.
Във мозъка – само псевдопоеми...
Ако така продължавам – си знам резултата:
в студентската книжка ще има „нишан”.
И вместо бленуван рай в планината,
пот ще се лее на моя таван...
© Русин Катански Todos los derechos reservados