9 sept 2016, 19:43

Птица 

  Poesía » Otra
226 0 0

Птица
=====

Над земята те носят щастливи криле,
с тях се издигаш над тучно поле.
В полет към слънцето, все по-далече,
където светът смалява се вече.

Леко, свободно издигаш се ти,
оставила всичко, което тежи.
Перата ти пъстри, с цветове ярки,
дъгата засрамват със своите шарки.

В простора лазурен небето блести,
изпълнено цялото с твоите мечти.
Към хоризонта теб все те влече,
към бурното синьо-зелено море.

Високо над облаци и над несгоди,
дето дори сянка от завист не броди.
Подлост и злоба, обида и гняв,
чужди са те на твоя горд нрав.

© Кръстю Мушкаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??