ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК
_________________________________________
На един часовник със стрелки!
Радост - Горест.
Празник - Делник.
Вяра - Поквара.
Грях - Приличие.
Сгромолясване и Величие.
Огънят и Водата.
И така нататък...
Пресипват
се
едни
във
други.
Дордето накоя по-едра песъчинка.
Не заседне по Средата!...
И няма по-нататък.
Виктор БОРДЖИЕВ
2002 г.
© Виктор Борджиев Todos los derechos reservados
Не е честно да разкодираш всичките ми метафори!