31 jul 2013, 11:35  

Първа и последна ... 

  Poesía » De amor
660 0 10

        

 

           

 

          Първата любов е тъй омайна,

          като първата цигара,

          една целувка, едно дихание,

          една дума, примижала от

                                           мълчание,

          прималяват някак колената,

          нега ефирна подема те нататък

                                       и по-нататък ...

 

          Тя, първата любов не се

                                                  забравя

          и след години поглеждаш

                                     все подире си -

          там, където половин си се

                                                  оставил

          и нещо нагарча ти,

                                            разбира се!

 

          Но последната любов  е

                                          душевадка,   

          като последната цигара,

          забравяш всичко старо,

                             отдаваш се изцяло,

          ръка подадат ли, стискаш

                                                здраво -

          знаеш, че опора вече

                                         друга няма.

 

          Животът е тъй кратък,

                но трябва да продължиш

          нататък и по-нататък ...

                      Иначе защо  си роден,

          нима  да си отидеш само

                                          някой ден?

 

 

                                             

  

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Стопляш душата ми Дали! Благодаря ти!
  • Замисляли ли сте се защо се казва " първата " - защото винаги има втора, трета и така докато дойде " вечната ". Всяка от тях е красива и всички са толкова еднакви и различни...Много харесах, всъщност харесвам всичко, което пишеш, Вальо ! Поздрави !
  • Благодаря ви за посещението, отзивите и оценките, мили приятели! Никога да не ви напуска топлината на любовта, било то първа или последна! Светли дни за всички!
  • Първата любов ръжда не хваща, а последната за всичко, те кара да плащаш!

    Харесах мъдростта, смисъла във това!
  • Е да, ама коя е последната?
    Важното е да има!
  • Мъдро,чисто,поздравления!
  • Истинно,простичко,топло и мъдро слово на една открита душа!!!
  • "Иначе защо си роден,
    нима да си отидеш някой ден?" Харесах, Вальо!Поздравление!
  • Ах, тиии, философ любовен!
Propuestas
: ??:??