Р. Чакърова
Недалеч, към средата на времето,
даже малко по-близо от там,
между събота, теб и неделята –
първа копка ще правя за храм.
Минарета ще вдигна над кръстове,
ще сменя килимявки с барети,
ще закича със прясно откъснато
и ухаещо, простичко цвете
всеки ъгъл и всяка икона,
от която бездушно проплаква
избеляла и прашна мадона,
но... от нея това се очаква...
Най-накрая ще бия камбаните,
за да сепна набожния сън
на последния, който остане
и не бърза да бяга навън...
Лондон, 04/11/2018 09:51
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados