16.11.2018 г., 1:18 ч.

Първа копка 

  Поезия » Друга
670 1 4

ПЪРВА КОПКА


Р. Чакърова

 

Недалеч, към средата на времето,
даже малко по-близо от там,
между събота, теб и неделята –
първа копка ще правя за храм.

 

Минарета ще вдигна над кръстове, 
ще сменя килимявки с барети, 
ще закича със прясно откъснато 
и ухаещо, простичко цвете 
всеки ъгъл и всяка икона, 
от която бездушно проплаква 
избеляла и прашна мадона, 
но... от нея това се очаква...

 

Най-накрая ще бия камбаните, 
за да сепна набожния сън 
на последния, който остане 
и не бърза да бяга навън... 

 

Лондон, 04/11/2018   09:51

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??