9 nov 2011, 11:57

Първа обич 

  Poesía » De amor
516 0 2

Първа обич


За първи път сега обичам.

Прелива щастието в мен...
За цял живот във теб се вричам,
и от това съм вдъхновен!

 

Ти си ми смисълът в живота,
от нищо  с теб  не ме е страх!
О, ти за мене си пилота,
със който в тъмното не спрях!

 

Не знам каква е тойта сила,
която здраво ме държи…
Наверно погледът ти, мила,
ме радва или ме тъжи!

 

Не зная ти с какво успяваш,
не само с сините очи;
ти русата коса развяваш…
Гласът ти все във мен звучи!...

 

Прекланям се, пред скромността ти.
Ти си с неземна доброта!
О, казвал съм ти много пъти,
че ти си моята мечта!..

 

Аз искам тук да ти призная,
ти с моите мечти летиш.
За мене си дошла от Рая
и моята съдба държиш…

 

За нашата любов копнея.
Аз искам с тебе да съм мил!
Сега аз нов живот живея...
Нима до днеска жив съм бил!?

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??