21 may 2015, 20:54

Първа среща със морето 

  Poesía » Otra
292 0 2

ПЪРВА СРЕЩА СЪС МОРЕТО

 

Когато бях на двадесет години,

морето аз за първи път видях,

вълните  му, водите сини...

От морско слънце бях огрят!

 

Разбрах, че гледката не е измама...

Едно Величие ме порази!

И тази земна панорама,

с фантазии ме зарази!

 

За първи път чух неговата песен.

И срещнах бурите му от брега.

Във този нов свят  мигом  бях  пренесен,

в романтиката нова на света!

 

Понесох  се по лунните пътеки,

които водеха до любовта

във нощите му със прегръдки меки,

и новите мечти дошли в света!

 

Света за мен бе хлопал  по стотинки...

Аз не познавах пищната тълпа.

Познавах този морски свят от снимки,

 а аз сега го  найдах и в света!

  12.02.2015г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??