Първата любов
Коя ли беше първата любов?
Дали от паметта я взех случайно
или пък беше първият ми зов
за щастие и за любов безкрайна.
Къде ли скита първата любов?
Дали ме дири и дали е тъй отчаян,
тъй както аз на времето за призрак нов
страстта си дадох и лика потаен.
Прости ли вече първата любов
плача със който тука я оставих
и тръгнах за страха на лов,
а чувствата и нежността забравих.
Дали ме чака първата любов?
Тъй както аз я чаках да порасне,
да стане силна и да прати своя властен зов
и да ме върне пак и никога да не угасне.
© Диана Колева Todos los derechos reservados