30.10.2013 г., 20:56 ч.

Първата любов 

  Поезия » Любовна
516 0 0

Първата любов

 

Коя ли беше първата любов?

Дали от паметта я взех случайно

или пък беше първият ми зов

за щастие и за любов безкрайна.

 

Къде ли скита първата любов?

Дали ме дири и дали е тъй отчаян,

тъй както аз на времето за призрак нов

страстта си дадох и лика потаен.

 

Прости ли вече първата любов

плача със който тука я оставих

и тръгнах за страха на лов,

а чувствата и нежността забравих.

 

Дали ме чака първата любов?

Тъй както аз я чаках да порасне,

да стане силна и да прати своя властен зов

и да ме върне пак и никога да не угасне.

© Диана Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??