Вечерта се спусна над земята.
И във въздуха, сред мрачината,
малко прилепче се запремята!
Изведнъж
в сърцето ми засвети -
що ли значат тези пируети?
Че покрай невидимите жици
вече хвъркат палави мушици,
и незрими нощни пеперуди
търсят си съпрузи и съпруги!
Значат - мина тягостната зима!
Значат - дойде пролетта любима!
Значат - топли нощи се задават
и с любов гореща ни пленяват!
Размечтах се - тази вечер само,
до гръдта ми да изправиш рамо,
и щастливи двама с тебе ние,
докато тъмата не го скрие,
да следим как в въздуха подскача
малкото хвъркато акробатче!
С чудния му танц те поздравявам!
И със много обич ти се вричам:
чак до есента да те обичам!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
Ами след това ще спреш ли да я обичаш, м?