Mar 31, 2009, 10:58 AM

Първо пролетно прилепче 

  Poetry » Love
416 0 3

 

 

 

Вечерта се спусна над земята.

И във въздуха, сред мрачината,

малко прилепче се запремята!

 

Изведнъж

в сърцето ми засвети -  

що ли значат тези пируети?

 

Че покрай невидимите жици

вече хвъркат палави мушици,

и незрими нощни пеперуди

търсят си съпрузи и съпруги!

 

Значат - мина тягостната зима!

Значат -  дойде пролетта любима!

Значат - топли нощи се задават

и с любов гореща ни пленяват!

 

Размечтах се - тази вечер само,

до гръдта ми да изправиш рамо,

и щастливи двама с тебе ние,

докато  тъмата не го  скрие,

да следим как в въздуха подскача

малкото хвъркато акробатче!

 

С чудния му танц те поздравявам!

 

И със много обич ти се вричам:

чак до есента да те обичам!

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Еее, защо само до есента бе, Ангар?
    Ами след това ще спреш ли да я обичаш, м?
  • Улових в шепи пеперуда.
    Как пърхаше с копринени крила.
    Усмихна ми се ти с поглед влюбен
    и тихо каза :Да , до есента.
    Красиво настроение след прочита на нежно-сладките ти стихчета.
    Поздрави!
  • Ех, че си стиснат... Не може ли до другата пролет поне.
    Поздрав, Ангар!

    п.п.: Толкова я обичаш, че чак прилепчето ти изглежда красиво.)))
Random works
: ??:??