2 may 2018, 19:36

Първомайско 

  Poesía » Civil
505 0 0

Първомайско

 

Да живей, живей труда,

ако може в чуждата страна.

Там в бодър марш, туптят крака,

на гурбетчиите накрай света.

Че трябват си парици за храна –

за ток, за парно, за вода.

Че трябва да се гледат и деца –

от някой друг, далеч в дома –

наядени, напити и облечени…

Презрели плодове –

плод на волски труд.

 

А пролетта едва започва…

 

© Александър Митков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??