Пъстролетия носят душата
и чрез тях преоткриваш света,
щом животът добър без остатък
светла диря чертае с ръка,
под която лъжи и измени,
скрити радости, болки, тъги,
даже чувствата несподелени,
причестени притварят очи.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados