20 dic 2020, 15:11

Път към вечността 

  Poesía » Filosófica
508 0 0

Очертан от мъртви есенни листа

път се вие - ти го следваш денонощно.

Този път е път към вечността,

на безброй стремежи е едничка рожба.

 

Сълзите потискани от твоите очи потичат

и се превръщат във дълбоки езера,

но душата ти надолу не повличат...

Ще останат тук и жажда нечия ще утолят.

 

Слънце гони сенките с лъчи сребристобели.

Мракът пък разбужда съвестта.

Птиците летят нагоре, смели,

че омръзнало им е от нашата земя.

 

А под шумата на есента се крие

този дълъг път към вечността.

Дали пък няма някой да завие

към неоткритата и чудна Обетована земя?

© Лили Миднайт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??