23 nov 2008, 11:40

Пътеки 

  Poesía
544 0 2
Не искам да кажа, че всичко аз зная -

пишейки скромно стих подир стих.

Накрая навярно, неук ще остана -

в Живота за жалост - сме само за миг.

*******

Не зная какво ме очаква до края,

но днес имам сили да кажа на глас -

туй в що вярвам и в трудност разбрал

съм, нека урок да остане за вас.

 

Пътеки

 

Трудно откриват се истини стари -

щом няма кой да ти каже това.

Новото в същност, отдавна е старо -

разбрах го и всичко е просто сега.



Много пътеки в живота се вият,

но всички накрая се сливат в две:

Ада и Рая, са тяхна обител,

последна са спирка - там всеки ще спре.



Въпросът във туй е - преди дa пристигнеш,

усетил от двете във този живот,

сам да решиш по коя ти да тръгнеш

и знака да найдеш по пътя си нов.



Но сам не живей, защото това е -

смисълът вечен на този живот,

каквото научиш - друг да поучиш -

в Търпение, Вярност, Мярка, Любов.

© Гергана Спасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??