29 abr 2017, 0:16

Пътуване без билет 

  Poesía » De humor
222 0 0

Пътуващ без билет

 

(Главният лиричен герой е аф,торитета!)

 

Докът си бърках манджата с ориза,
ей тъй,едно ми прималя...
Зачудих се огледах се – кръвното ли, що ли?
А то  афторитета ми взе та отлетя.

 

Искал София да види – деца и внуци,
грабнал кошница с череши и пътува...
Там по жълтите павета чука токчета,
кърши снага, фустите надува!

 

Па си дума – що не ида до Париж,
да видя Лувъра, да мина и по Сена,
все някой поет с перото на Сафо,
ще ми спретне виза и поема!

 

И да Винчи – чака ме в Париж,
да му позирам, като Мона Лиза,
скромност да излъча с деколтето,
силиконов бюст и устни да оближа.

 

В Япония пък може да съм гейша,
когато вишните цъфтят.
Да спретна чай на самурая с меча,
харакири и суши – да ми спретне той!

 

Ех,че кат,се ядосах яко-международно,
не стига, че ориза загоря,
ами да гоня афторитета по чорапи,
по 5-то авеню в другата земя!

 

А на двора чушки и домати,
кой ще сее афторитете мой,
стрина Пена гледа през ограда
и по комшийски киска, та се смей!


 Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??