Зимна вечер.
Автобусът превзема сам планината.
В него песен на Бийтълс тихо звучи.
Онази
с красивото име “Момиче”.
Клони,
покрити със сняг,
бяха строени
във вечерен шпалир.
Безмълвната планина
в душите ни
всяваше мир.
Дали ще срещна отново
онова свидно нещо, което
е способно да стопли сърцето
или в мен ще остане студено,
докато отпътувам в небето.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados