17 abr 2008, 22:41

Пътувано бдение 

  Poesía
537 0 4
 

В жадувано бдение,

тихо, безлунно -

препускаме шеметно

в скални постели

и памет в безвремие

гали безумно

духа ни обрулен

в живи предели...  

 

Редуват се спомени,

впримчили сменно

тайни отминали

с дъх на забрава...

Галят безименно

дъхави пориви,

жално загърбили

сластна поквара...

 

Пътят преваля

гори безметежни,

прагът далечен е,

страстно жадуван!

И умора

пари безбрежно

дивно безвремие

в транс пророкуван...

 

Кой те закриля

в тайнството божие?!

Кой вековечно

те следва без вяра?

Кой безпогрешно

гради своеволие

... предрешено

зад мнима поквара?

 

 

Ех, далновидност

човешка преваля,

гибелно гази

нетленни химери!

 

 

Пътят отдавна

очаква посока!

 

... на  кръстопътна

дилема облога...

 

17.04.08

Пловдив

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??