10 ago 2012, 11:12

Пътят към ада 

  Poesía » Otra
457 0 2

Заглавието е взаимствано от : http://vbox7.com/play:724fd9c4 КРИС РИА

 

Пътят към Ада ужасен е, знам.

Безкраен, зловещо описан.

И всеки, уви, изминава го сам

на мъки и болки орисан.

 

Тръгва по него... Няма назад:

прошка, отсрочка, пощада.

Всяка злина във Долния Свят

във Горния – трижди се страда.

 

По пътя крещят стотици вини,

омрази, интриги и грешки,

гняв и заблуди в минали дни,

грях и пороци човешки.

 

Не може в един забавен каданс

живота човек да си върне.

Нещастникът няма никакъв шанс

Злото в Добро да превърне.

 

Само да можеше... Ангелски хор

светло запял би химни в награда,

носил би Дяволът в шепите тор

за райски цветя по пътя към Ада.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ад,до него се стига неусетно,гори...рани,боли!
  • Пътят към ада с добри намерения
    разказват постлан бил отдавна...
    И май почти всичките наши решения
    ни водят директно в казана...
    А дългият път често почва от грешчица,
    която расте до размера на рана...

    Благодаря, Нина.
Propuestas
: ??:??