1 oct 2018, 14:25  

Ранени 

  Poesía » Filosófica
408 0 9

РАНЕНИ

 

1

Ранено е яркото слънце,

от него кърви тъмнина.

Душата ми – мъничко зрънце,

покълнало в мрак и слана.

 

2

Ранена е тежко луната,

от нея извира печал.

В сърцето ми – песен непята,

отекваща в дом  опустял.

 

3

Ранен е поетът, комуто

хазяин телесен съм аз,

той страда, задето нечуто

е словото – негов компас.

 

4

Ранени са нощите, дните

не блика от тях красота,

увехнаха рано мечтите,

угасна в душата свещта.

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??