17 nov 2020, 16:22

Ранна есен, късно лято 

  Poesía » Del paisaje, Otra
182 0 1

 

Ранна есен, късно лято

 

Ранна есен, късно лято

още всичко е зелено,

късно вдига се мъглата

и животът се променя...

 

Студенеят и нощѝте,

нищо че луната грее,

а далеч са и звездите

и не топлят като нея.

 

Край камините на топло

Любовта се е прибрала,

Северният вятър с вопли

в клоните се приютява.

 

Птиците и те на завет

вече бързат да се скрият –

помнят в родовата памет

вятър северен как вие.

 

А когато някой, някак

сам замръкне в изнемога –

трябва да намери кратък

път в нощта към дом и огън!...

 

... Късно лято, ранна есен

и за равносметка време:

е, не беше пътят лесен

и не беше без проблеми,

 

но Животът бе прекрасен,

Любовта бе споделена,

хоризонта беше ясен,

далнината – приближена...

 

 

Охридското езеро

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??