Преминах много километри
две думи само да ти кажа
като сърдечна равносметка,
като изгаряне на клада:
,,Със теб съм и добра, и слаба,
и глезена, и укротена,
със теб съм дяволска жена,
от морската вълна родена.
Обичам те за всеки миг -
и лош, и праведен, и сладък,
за онзи замък от звезди,
във който царствам или страдам.
За жаждата да бъдеш с мен,
за пламъка в очите мъжки,
дори да ни делят вини,
преследвай ме, обичай ме, задръж ме..."
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados