20 сент. 2012 г., 10:38

Равносметка 

  Поэзия » Любовная
571 1 3

Преминах много километри

две думи само да ти кажа

като сърдечна равносметка,

 като изгаряне на клада:

,,Със теб съм и добра, и слаба,

и глезена, и укротена,

със теб съм дяволска жена,

от морската вълна родена.

Обичам те за всеки миг -

и лош, и праведен, и сладък,

за онзи замък от звезди,

във който царствам или страдам.

За жаждата да бъдеш с мен,

за пламъка в очите мъжки,

дори да ни делят вини,

преследвай ме, обичай ме, задръж ме..."

 

 

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??