26 nov 2023, 20:14

Равносметка 

  Poesía » Filosófica
181 0 1

Когато вечността на твоя праг похлопа

и разбереш, че дните ти са преброени,

преминал по трасето на живота

ще се изправиш пред съда на времето.

 

Какво направи ти? - ще те попитат.

Спомогна ли за бъдещето, за прогреса

или увлечен от потока на мечтите

не си повдигнал своята завеса.

 

Ако ли примирен със кръста на съдбата

си свеждал флаг пред всяко изпитание,

пределно ясно е, че по въпроса със делата

не си изпълнил своето призвание.

 

Напразно е да молиш за отсрочка,

за реабилитация и прочие.

Присъдата ще бъде и след тебе “точка”.

А можеше да бъде многоточие…

© Никола Берчев Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  355 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??