26.11.2023 г., 20:14 ч.

Равносметка 

  Поезия » Философска
177 0 1

Когато вечността на твоя праг похлопа

и разбереш, че дните ти са преброени,

преминал по трасето на живота

ще се изправиш пред съда на времето.

 

Какво направи ти? - ще те попитат.

Спомогна ли за бъдещето, за прогреса

или увлечен от потока на мечтите

не си повдигнал своята завеса.

 

Ако ли примирен със кръста на съдбата

си свеждал флаг пред всяко изпитание,

пределно ясно е, че по въпроса със делата

не си изпълнил своето призвание.

 

Напразно е да молиш за отсрочка,

за реабилитация и прочие.

Присъдата ще бъде и след тебе “точка”.

А можеше да бъде многоточие…

© Никола Берчев Всички права запазени

Произведението е включено в:
  351 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??