Оседлах я планината
със магарешки самар,
и препуснах в равнината,
и отидох на пазар.
И закупих разни вещи,
и със бизнес се заех.
Рàботих и ден, и нощ и
със надежда за успех.
Без остатък се раздадох,
но накрая се предадох.
Тез разбойници от НАП!
Всички средства ми отнеха,
а и здравето ми взеха.
Искат да започвам пак –
нямам никакъв мерак.
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados