10 ago 2008, 16:14

Разцъфнах 

  Poesía » Otra
611 0 6
Разцъфнах не във пролет, а във зима
разпукаха се нежните листа,
отпих въздишка отлежало вино,
студът в ръцете си ме залюля.

Не ме погали топло слънце,
но най-обичаната бях,
когато над смълчани къщи
небето ронеше не дъжд, а прах.

Не ме прегърна друго цвете,
но в заскрежените стъкла
изплитаха ми ветровете
легло от бягащи слова.

Разцъфнах... и до днес цъфтя
на зимата във цветовете.
Дойдох с безгрижието на мъгла
във стъпките на снеговете.

© Ирена Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??