20 mar 2020, 9:40

Разцъфнал ангел 

  Poesía » Otra
587 8 16

 Когато всичко бе студено, мрачно. Тогава ти се появи! 

 И като ангел пратен от небето, погледна ме с разцъфнали очи.

 

 Последната искра отнета в небето ярко засия!

 Душата ми заплака и протегна ръце към тръпнеща дъга.

 

 До твоето сияние застанах - знамение на бликаща любов!

 И слънцето видях над залез. Огря ме пламъкът живот!

 

 А буйната ми младост...тази младост! В прегръдката ти топла затуптя.

 Сърцето ми подскочило от радост. Спасено - благодарно - оцеля!

 

 Когато всичко бе студено, мрачно. Тогава ти - разцъфнало дръвче.

 Дойде! Разпръсна в миг тъмата с мелодия на пролетно звънче!

 

© Цветето Б. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??