Под небето, под небето синьо,
край морето, край морето синьо,
до Балкана, до Балкана тъмен -
разцъфтели бели маргаритки.
Аз откъснах
едно цвете бяло
и по него почнах да гадая:
люби ли ме ... или не ме люби ...
ще я видя ... няма да я видя ...
ще я имам ... няма да я имам ...
Седем-осем пъти проверявах:
все ми казва - няма да я видя ...
все ми казва - няма да я имам!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados