* * *
– Остави сълзите на земята –
ми каза ангелът крилат. –
Ела със мен във Небесата.
– Но как...? Аз тъй...
– Не се тревожи за крилата,
ела, видя ли, че летиш?
– Но как?
Нали аз само ходя по земята?
– Как само ходиш? Я се виж!
– Наистина летя! Хвани ме!
– Не се плаши.
Повярвай ми, летиш.
– Но как става тъй?
Как летя без крила?
– Казах ти вече, приятелко моя,
не се тревожи и ела.
– А защо ми се струва тъй лека земята?
– Такава е. Тук отвъд времената...
– Отвъд...!?! Къде?!
– Тук, тук. В нощта на светлината.
– И значи, че през тази вечер...?
– Най-точно я наричай Вечността.
– И искаш да кажеш, че Той...
– Вече те чака тук, у дома.
– И мислиш, че ще ме приеме?
– И ще те прегърне при това.
– Въпреки че аз тъй често
Го изпусках от свойта ръка?
– Точно така, приятелко моя,
ще те приеме въпреки това.
Понеже щом Го изтървеше
пак Него търсеше сама.
– О, моля ти се, ангелче крилато,
Кажи ми истина ли е това?
Май всичкото, което виждам
е блян във моята мечта.
Кажи къде съм
и какви са тези нежни гласове?
– Вестят за Него. Вече идва.
– Кажи ми честно, спя ли?
– Не.
© РайКа Todos los derechos reservados