1
Десета година откак си далече...
дано любовта ми си ти проумяла.
Такава бе – плътска... И зная го вече.
Тя, моята зодия бе я избрала
и жертва принесе на обич изтляла.
2
Любовните чувства зареждат със сили,
и не един брак са те съхранили.
Но няма ли обич вътре в душата,
която да свърже мъжа и жената,
тогава елате, елате и вижте,
угасва семейното брачно огнище.
Последния въглен щом пепел покрие,
враждата в сърцата им кой ще прикрие?
Октомври 2010
"Къде си, любов моя" - първа книга
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados