20 dic 2009, 13:21

Разговорка при снеговалеж 

  Poesía » Otra
904 0 20
Горе, хей,
дето очите не видят,
седи змей,
или Бог,
или, да речем, самодива.

Той, или тя, да речем,
кара мелница, тя се върти.
В нея сипано всичко,
което виждаме, казваме,
аз, той, ти...

И се сипе туй бяло брашно,
туй студеното млúво.
Прахоляк от брашното се сипе – паспáл! -
от билó и не бúло.
Ние му викаме сняг.
След това се стопява
и става на кал.

Това е снегът.
Вода в някакъв образ нетраен.
А какво е светът?
Силата, дето със нас си играе?

Щях да кажа мираж,
но на болката как да ù кажеш илюзия?
Нали всеки е някаква крачеща болка?
Нямам очи да го кажа пред хората, нямам кураж.
А и не бих посъветвал така да говорим за другия.

Да, светът е щастлив –
да си здрав
и да има къде да се сгрееш и хапнеш.
И снегът е красив!
Да не си му в студените лапи.

Туй го казахме вече.
Снегът е млúво,
на времето млúво изстинало.
Млъквам, че ще взема и аз да простина!

А и стихчето, гледай,
станало дълго и криво,
като някоя крива пъртина)))

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??