22 abr 2014, 17:47

Разкажете, птици, разкажете 

  Poesía » Otra
378 0 0

Разкажете ми, птици, разкажете
с какво ви привличат висините.
Че така дръзко над мен 
из въздуха се носите.
Или може би така леко летите,
защото към успех не се стремите
и не ви мъчат обиди стари 
от годините крилати.

Летете, високо летете.
През нощта, през деня.
На слънцето разкажете 
и на сребърният дъжд.

Разкажете, птици, разкажете,
че времето дойде.
Че нашата планета е крехко стъкло.
Чистите дървета, реки и поля,
че всичко това е нежен кристал.
Нима не чувате как от всички страни
ехти кристален и прощален звън.

Летете, високо летете.
През нощта, през деня.
На изгрева и залеза, разкажете 
и на сребърният дъжд как се 
погубва тази наша земя - 
планетата ни красива.

denisima - 21.04.2014 г. 


© Дени Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??