Любими, разкажи ми за снощи!
Беше ли нежен, в обичта разтопен?
Чувстваш ли нейния дъх по челото си още
и поглеждаш ли в спомена развълнуван, смутен?
Разкажи за очите й и косите не мои,
за парфюма с аромат на непознати земи,
на кораби, лутащи се из моретата нови,
чийто карти небесни от преди помниш ти…
Разкажи! Сподели ми за мига, в който тръпнещ
си помисли за мен и в избухващ екстаз
ти реши, че никога вече не ще се обръщаш
към онзи връх скрит в мъгли, кръстен на нас…
Разкажи ми, разкажи, говори ми…
Аз ще пия от свойта вина
и пияна, осъзнала, че всичко простимо е,
за последно, целувайки те, ще махна с ръка…
© Магдалена Филипова Todos los derechos reservados