14 dic 2022, 13:25

Разказах ли 

  Poesía
860 17 30

Не зная дали ти разказах, когато
погалих гласа на морето,
гнездеше в душата ми бисерно лято
от няколко мокри куплета.
И как нарисувах по ситния пясък
най-силния пулс на сърцето,
зарових го в мида, запазила блясък
от ириса син на небето.
Разказах ли, с бялата мрежа вълните
как пристана вързаха с възел.
Как крясък на гларус разсипа звездите
по Млечния път като пъзел.
А после... а после унесена в себе си,
луната изплува над кея,
полюшна рой спомени – целите в белези,
и бризът се сгуши до нея.
Животът, засричал поема неписана,
незнайно къде ме отвежда...
Разказах ли, колко съм морски орисана –
за връщане нося надежда.

© Деа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??