Разказвачът на приказки
На А.
Не знам кога научих се приказки да ти разказвам
И истински красивото за мен да ти показвам
Знам обаче, че без теб до мен
Не бих измислил ни един-едничък приказен рефрен.
Под нощното небе седя и ти говоря
Описвам замъци и как със дракони се боря
Рисувам с пръсти по земята влажна
И издигам кули насред буря страшна.
Ако някога за малко разказа замлъква
Усещам как душата ти към мене се промъква
И тихо и любовно ми шепти
"Хайде, разказвачо… продължи…"
Надявам се до теб достигат всяка нощ
Тези приказки за истинска любов и мощ
Изпращам ги със вятъра студен
Защото макар да си далече си винаги дълбоко в мен.
22.10.2023
© Владимир Велев Todos los derechos reservados