22.10.2023 г., 23:21 ч.

Разказвачът на приказки 

  Поезия » Любовна
366 1 4

Разказвачът на приказки

   На А.

 

Не знам кога научих се приказки да ти разказвам

И истински красивото за мен да ти показвам

Знам обаче, че без теб до мен

Не бих измислил ни един-едничък приказен рефрен.

 

Под нощното небе седя и ти говоря

Описвам замъци и как със дракони се боря

Рисувам с пръсти по земята влажна

И издигам кули насред буря страшна.

 

Ако някога за малко разказа замлъква

Усещам как душата ти към мене се промъква

И тихо и любовно ми шепти

"Хайде, разказвачо… продължи…" 

 

Надявам се до теб достигат всяка нощ

Тези приказки за истинска любов и мощ

Изпращам ги със вятъра студен

Защото макар да си далече си винаги дълбоко в мен.

 

22.10.2023

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Иванъ Митовъ!
  • Любовта прави хората човеци, а човеците поети! Силен заряд има в стиховете ти. Поздравления!
  • Благодаря @Довереница... За разбирането и подкрепата... Така се раждат вълшебните приказки...
  • Нe спирай да разказваш...
    Той, животът е всъщност като приказен сюжет.
    Битуват кротко в неговата пазва
    добряк, злодей, наивник и поет....
Предложения
: ??:??