27 abr 2016, 22:45

Различна 

  Poesía » De amor
811 2 5

Днес пролетта изглежда е сърдита.
Навън дъждът вали безкрай, 
от часове.
Излива се и даже не опитва
да вложи капчица романтика поне.
Навъсено, студено и сумрачно.
Каква ти пролет - зима е това.
Дори си мисля, 
че снегът очаква
да го извикам само. 
И е завалял.
Липата пред прозореца се цупи:
"То бива дъжд, ама това... Потоп!"
Небето сякаш е захлупило 
града, света и...
целия живот.
Да, не е точно като по Вапцаров,
тъй неживяна, несънувана и бяла.
По-скоро есен някаква, Дамянова,
напомняща за скорошна раздяла.
И все пак пролет, 
просто по-различна - 
по-истинска, без маска и без грим.
Но пък харесаш ли я тъй не-романтична,
завинаги ще е сезонът ти любим.


                                                           26.04.2016

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??