20 nov 2014, 18:51

Различна и всякаква 

  Poesía » De amor
722 0 6

Различна и всякаква

 

Търсена смирена и покорна и търсеща съм в бесните различия,

закъсняла вчера, бързаща ще съм завихрена и твоя...  и ничия.

Намерена в пътя ти безпътен , изгубена в мамещите ти съзвучия,

бездънно се разливам в трънливите куплети с безумие до лудост.

 

Единствена си мислех... или поредна  в твоята Голгота

те отричам...  или само в нея с болка те обичам, гола и боса.

Първата в мига ти или последна съм... яростно ме анатемоса,

дълго чакана или внезапна съм... деня ти с цвят ме жигоса.

 

Необятна в страстните ти нощи, ограничаваща с изгрева и сива,

неизказана съм в тишината на смеха ти, от болка крещяща съм, горчива,

градивна и смислена в будното ти утро или  рушаща, нежива и дива,

истинска в твоите нощите  или красива заблуда в клетва душлива.

 

Спокойна, тиха и нежна след съмнало... Понякога щура в нощта ти,

безпощадна, безжалостна в измамността ти или всепрощаваща в обичта ти,

по детски щастлива в мечтите или  страдаща, в острието на дните,

пазена в тайна с мнителността ти или  гордо показвана в мисълта ти.

 

Черно-бяла и тъжна, самотна или огън и страст в споделеността,

безименна сега или наречена с имена кадифени във страстта.

Нежна и ласкава в твойта съдба и безмилостно груба в гибелта ти обречена,

лесно спечелена, но трудна за обичане в клетвена невъзможност вречена.

 

С етикет и цена душевно преоценена и безценна в мойта свобода,

подарена ти от дявола, с верността ми към ангела, боса и гола ще брода,

съвсем тривиална в сивото днес  и лунно сладникава,

...съм любов различна и  всякаква.

 

 

 

 

© Ванина Константинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Ани за коментара и споделеното!
  • "бездънно се разливам в трънливите куплети с безумие до лудост."

    Видях го и го почуствах!
  • Благодаря ти, Ани!Благодаря за прекрасният ти коментар и оценка!
  • Благодаря, че те открих Ванина. Достави ми голямо удоволствие да те чета! Много прочувствено, истинско и докосващо. Личи си майсторството ти!Поздравления и най-високата оценка. Ана
  • Благодаря,Мисана! Коментарите ти винаги са изключително значими за мен.
  • Обхванала си с тази високолирична творба всички възможни изяви на любовта, Ванина. Имаш ярки и запаметяващи се находки на изразността.
    Например: "клетва душлива" /несрещано никъде досега от мен/, "бързаща ще съм завихрена и твоя", "денят ти с цвят ме жигоса", "бездънно се разливам в трънливите куплети".
    Всичко това придава висока стойност на текста ти, заслужаващ за мен най-висока оценка.

    Поздравявам те за майсторското стихотворение!
Propuestas
: ??:??