Различна и всякаква
Търсена смирена и покорна и търсеща съм в бесните различия,
закъсняла вчера, бързаща ще съм завихрена и твоя... и ничия.
Намерена в пътя ти безпътен , изгубена в мамещите ти съзвучия,
бездънно се разливам в трънливите куплети с безумие до лудост.
Единствена си мислех... или поредна в твоята Голгота
те отричам... или само в нея с болка те обичам, гола и боса.
Първата в мига ти или последна съм... яростно ме анатемоса,
дълго чакана или внезапна съм... деня ти с цвят ме жигоса.
Необятна в страстните ти нощи, ограничаваща с изгрева и сива,
неизказана съм в тишината на смеха ти, от болка крещяща съм, горчива,
градивна и смислена в будното ти утро или рушаща, нежива и дива,
истинска в твоите нощите или красива заблуда в клетва душлива.
Спокойна, тиха и нежна след съмнало... Понякога щура в нощта ти,
безпощадна, безжалостна в измамността ти или всепрощаваща в обичта ти,
по детски щастлива в мечтите или страдаща, в острието на дните,
пазена в тайна с мнителността ти или гордо показвана в мисълта ти.
Черно-бяла и тъжна, самотна или огън и страст в споделеността,
безименна сега или наречена с имена кадифени във страстта.
Нежна и ласкава в твойта съдба и безмилостно груба в гибелта ти обречена,
лесно спечелена, но трудна за обичане в клетвена невъзможност вречена.
С етикет и цена душевно преоценена и безценна в мойта свобода,
подарена ти от дявола, с верността ми към ангела, боса и гола ще брода,
съвсем тривиална в сивото днес и лунно сладникава,
...съм любов различна и всякаква.
© Ванина Константинова All rights reserved.