9 feb 2013, 11:20

Разлютил се Малък Сечко 

  Poesía » Civil
623 1 3
 
Разлютил се Малък Сечко,
че му викат "малък"!

- Може да изглеждам малък,
ала не съм жалък!

Всички ми се подиграват
и ме съжаляват,
ала аз ще ги заставя
да ме уважават!

Със виелици ужасни
тъй ще ги захапя,
че по този показател
ще засрàмя бате!

Ще зашибам дървесата
с ледени камшици,
и ще падат по земята
замразени птици!

Ще се развъртя в стадата
с ледена секира!
Овце, кози и говеда -
всичко ще измира!

И в пословици народът
ще ни афишира:
"Сечко сече, Марта дере,
Април кожи сбира!"...

Но и да се пери Сечко,
и да си хортува -
никой в нашата държава
не му се страхува.

Щял бил да сече стадата -
работа голяма!
Овце, кози и говеда
в България няма.

Вярно, има и говеда -
и крави, и бѝци.
Ала те от студ не гинат -
те са политици!

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??