Очите ти се правят на спокойни,
но плач среднощен се е скрил зад тях.
Усмихваш се, ръкуваш се с достойнство,
а в погледа ти грее глад за грях.
Гласът ти пази поривите лунни,
миражните надежди отпреди.
Мълчи, не можеш с пепеляви думи
да върнеш нищо. А сега върви.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados