14 dic 2023, 18:37

Размисли 

  Poesía » Filosófica
109 0 0

Дали защото сме родени
от сливане на две тела
сме тъй богато надарени
с частица божия душа?!
Или от любовта неземна
искра запалва в нас страстта,
превръщайки в творба нетленна
човек – заченат от жена?!
* * *
Любов не се римува със война,
/макар че двете дават жертви/ –
от любовта ни раждат се деца,
а в битките – остават мъртви.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??